ua en ru

У Черкасах мітингують співробітники ПАТ "Азот"

Більше 300 співробітників черкаського ПАТ «Азот», що входить до складу Group DF Дмитра Фірташа, 25 листопада вийшли на мітинги, відстоюючи інтереси робітничого колективу підприємства. Акції пройшли біля центральної прохідної заводу, а також під стінами будівлі Черкаської ОДА, повідомляють організатори заходу - представники профспілки «Народна солідарність» та Всеукраїнського професійного об'єднання «Демократичні профспілці України».

«Колишній флагман промисловості Черкащини, черкаський «Азот» в черговий раз простоює - вже більше трьох місяців. Робочих простоює заводу під погрозами звільнення змушують вступати в підконтрольний роботодавцю псевдо-профспілка, а будь-які спроби створення на підприємстві незалежних профспілок жорстоко придушуються. Люди недоотримують зарплат , їхні родини - доходи, а місцеві бюджети і фонди соціального страхування - відповідні надходження», - йдеться в поширеному організаторами заяві.

Однією з основних вимог, яку співробітники під час мітингу пред'являли керівництву, було відновлення повноцінної роботи підприємства, а також гарантована свобода незалежного профспілкового руху в ПАТ «Азот».

Крім того, учасники акції висловили стурбованість конфліктом, який в даний час розгорається навколо підприємства та міським водоканалом. «Замість зупиненого «Азоту» , Дмитро Фірташ знайшов у Черкасах інше джерело прибутку: орендовані у держави водоочисні споруди і черкаський «Водоканал», який зараз він намагається безкоштовно «прихватизувати»за рахунок висмоктаного з пальця боргу черкащан перед ним... Після такої приватизації «Водоканалу» тарифи на воду, як показує досвід інших міст України, можуть вирости в 5-10 разів», - заявили учасники мітингу.

Свої побоювання вони висловили не тільки журналістам, а й безпосередньому начальству, застерігаючи власника ПАТ «Азот» від зазіхань на комунальний об'єкт.

За підсумками мітингу було написано колективне звернення, яке учасники заходу вже передали топ-менеджменту підприємства, а також представникам місцевої влади.