ua en ru

В "Брокбізнесбанку" заявляють про стабілізацію ситуації

"Брокбізнесбанк" заявляє про стабілізацію ситуації після отримання фінансової допомоги від Національного банку України та Групи Компаній "ВЕТЕК", що володіє 40% акцій банку, повідомляє прес-служба банку.

"З початку лютого "Брокбізнесбанк" піддався впиву інформаційної атаки, спрямованої на дискредитацію фінустанови. В результаті цього в банк почали звертатися вкладники з проханням про дострокове розірвання вкладів. У зв'язку з цим "Брокбізнесбанк" пережив короткострокову кризу ліквідності і був змушений ввести ліміт видачі готівкових коштів за картками банку в розмірі 1000 грн на день. з отриманням рефінансування НБУ та фінансової допомоги від ГК "ВЕТЕК" ситуацію вдалося повністю стабілізувати. Сьогодні "Брокбізнесбанк" має небувалий запас надійності, що дозволяє йому виконати всі свої фінансові зобов'язання", - йдеться в повідомленні.

"Ми прогнозуємо, що ознаки ажіотажу, що залишилися, повністю вляжуться на цьому тижні, а потім почнеться зворотний процес - люди почнуть саме у нас відкривати нові депозити. Адже завдяки отриманому зовнішньому фінансуванню ми сьогодні практично єдиний банк в країні, здатний розрахуватися з кожним вкладником власними коштами. Тому, в період загальної фінансової турбулентності, саме у нас сьогодні варто розміщувати нові вклади. Тим більше, що банк сьогодні має нові пропозиції для своїх клієнтів", - підкреслив перший заступник голови Правління "Брокбізнесбанку" Петро Пекур.

Нагадаємо, Національний банк України виділив Брокбізнесбанку рефінансування в розмірі 1 млрд гривень.

Довідка: "Брокбізнесбанк" відповідно до класифікації НБУ займає 17 місце за розміром активів серед 181 банків України.

На початок 2014 року чисті активи банку склали 26,914 млрд грн, власний капітал - 14,478 млрд грн, регулятивний капітал - 14,121 млрд грн.

Адекватність регулятивного капіталу в банку склала 47,66%, при нормативному значенні НБУ 10%. Поточна ліквідність на початок року склала у "Брокбізнесбанку" 145% , що в 3,6 рази більше граничного значення.