ua en ru

В БПП готові ініціювати відставку Шокіна в разі відсутності результатів протягом місяця

У парламентській фракції "Блок Петра Порошенко" готові ініціювати звільнення новопризначеного генерального прокурора України Віктора Шокіна, якщо він у стислі терміни не покаже результатів розслідування найбільш резонансних кримінальних справ. Про це заявив нардеп від БПП Віталій Купрій, передає його прес-служба.

"У нас у фракції є певна група депутатів, 30-40 людей, які завжди мають свою думку. Вони прийняли для себе таке рішення - якщо, грубо кажучи, протягом лютого не буде обіцяних змін, ми виступимо з ініціативою, що призначення Шокіна було помилковим", - підкреслив Купрій.

Він додав, що він був і є прихильником того, щоб генпрокурор обирався на відкритому конкурсі з широким громадським обговоренням, але в даний час така процедура обрання суперечить ст. 122 Конституції.

Купрій нагадав, що під гарантії Президента Шокін ще в якості кандидата публічно пообіцяв якомога швидше розслідувати та довести до суду резонансні злочини, в тому числі проти учасників Майдану та направити в Міжнародний кримінальний суд факти злочинів російського керівництва на Донбасі.