ua en ru

В.Бойко: Проект нового Податкового кодексу сприятиме створенню екологічного бізнесу

Політика Мінприроди щодо залучення іноземних та українських інвесторів до екологічних проектів в Україні активно реалізується, повідомляє прес-служба Мінприроди. 14 червня у міськвиконкомі Полтави відбулася зустріч керівників міської адміністрації з представниками японської компанії RD Japan Co., Ltd. Японські інвестори налаштовані на активну співпрацю у сфері очищення води та переробки відходів.

«Завод з переробки сміття, проект якого запропонували японці, здатен переробляти за день 740 т відходів фактично без залучення людської робочої сили. Якщо цей проект відповідатиме вимогам, висуненим нашим міністерством до екологічних інвестиційних проектів, він отримає державну підтримку», - зазначив міністр.

В.Бойко нагадав, що серед вимог, висунених Міністерством до інвестиційних проектів, є їхня здатність до швидкої реалізації та переходу на самоокупність. «У новому проекті Податкового кодексу прописаний цілий комплекс заходів щодо податкової стимуляції підприємств, які використовують екологічно чисті технології. Адже розвиток екологічного бізнесу - запорука європейського майбутнього України», - сказав він.