ua en ru

В.Бойко: Після рішення питання з акціями ММК ім. Ілліча об'єднається з "Метінвест"

Маріупольський металургійний комбінат (ММК) ім. Ілліча об'єднається з "Метінвест" після вирішення питання з акціями комбінату. Про це повідомив газету ММК ім. Ілліча "Іллічівець" голова правління, генеральний директор комбінату Володимир Бойко.
"Ситуацією навколо акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь" сьогодні стривожені всі. Ми зробили цілий комплекс заходів до її вирішення. До цього підключилися уряд і Верховна Рада. Сьогодні у мене немає сумнівів у тому, що це питання буде вирішено. Хочу наголосити, що прийняте нами ще в 2008 р. рішення про персоніфікацію акцій серед членів організації орендарів буде неодмінно реалізовано", - сказав В.Бойко.
"Об'єктивність говорить про те, що нам необхідне об'єднання з тим партнером, у кого є сировинна база. Тому сьогодні ми ведемо переговори з "Метінвестом", тому що, по-перше - це українська компанія; по-друге у неї є сировина - руда, концентрат, кокс. З нашого боку - є потужнє підприємство і колектив ... ми ведемо ці переговори і, думаю, що найближчим часом ми їх завершимо з позитивним результатом", - підсумував В.Бойко.
Нагадаємо, 3 червня ц.р. голова Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва Михайло Бродський заявив, що В.Бойко продав ММК ім. Ілліча.
Директор компанії-торговця цінними паперами "GPI Брок" Сергій Веліканов заявив 2 червня ц.р., що продаж акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь" відбувся на підставі рішення правління підприємства і відповідно до нормативно-правової бази, що діяла на момент продажу. С.Веліканов заявив, що в квітні 2009 р. в рамках договору на брокерське обслуговування ЗАТ "Ілліч-Сталь" "GPI Брок" отримала доручення на продаж акцій підприємства. За його словами, інформація про недобросовісного брокера "GPI Брок" і реєстратора ТОВ "Українська реєстраційна компанія" не відповідає дійсності.
У свою чергу голова правління ЗАТ "Ілліч-Сталь" В.Бойко спростовує всі повідомлення, пов'язані з продажем акцій ОАО "ММК імені Ілліча", відзначивши, що це афера, і він знає хто за цим стоїть.
ММК ім. Ілліча - одне з найбільших підприємств України з повним металургійним циклом виробництва. Спеціалізація - сталевий лист для суднобудування, нафтопровідних, газо- і водопровідних труб, балонів для стиснутих газів. Єдиний в Україні виробник оцинкованого холоднокатаного листа. Заснований в 1897 р. 90,41% акцій комбінату належить ЗАТ "Ілліч Сталь", яке підконтрольне менеджменту і колективу комбінату. До складу комбінату входять такі підрозділи: Хіміко-металургійна фабрика (колишній Донецький хіміко-металургійний завод); управління громадського харчування і торгівлі; агрокомплекс; швейна фабрика "Фея"; авіакомпанія "Ілліч-авіа".
"Метінвест" - міжнародна вертикально-інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Виробничі потужності підприємств забезпечують значну частину українських і європейських підприємств, а також металургію Азії.