ua en ru

В.Бойко: ММК ім. Ілліча в перспективі може розглянути питання про об'єднання з компаніями, що мають власну сировинну базу.

Голова правління, генеральний директор ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" (ММК ім. Ілліча) Володимир Бойко не виключає, що комбінат у перспективі може розглянути питання про об'єднання з компаніями, що мають власну сировинну базу. Про це він заявив на прес-конференції в заводоуправлінні, повідомляє газета "Іллічивець".

"Коли відіб'ємо атаки, повернемо власність і все відновимо, в перспективі розглядатимемо питання про об'єднання", - сказав В.Бойко.

За його словами, без власного концентрату, коксу й руди комбінату буде складно. "Якби сьогодні вирішилося питання із поверненням ПДВ, ми б нормально жили і розвивалися, але з початку року нам повернули тільки 250 млн грн, а відвернутих коштів вже понад 1 млрд", - підсумував генеральний директор ММК імені Ілліча.

Представник фінгрупи "GPI - Капітал" Владислав Панченко підтвердив, що ЗАТ "Ілліч-Сталь" не збиралося продавати акції, і звинуватив у махінаціях працівників реєстраційної компанії.

"Ніхто нічого кіпрським офшорам продавати не збирався. Було підготовлено план і пакет акцій із персоніфікації серед членів організації орендарів з їх розподілом. Цим скористався недобросовісний брокер. Зараз необхідно проводити розгляд", - заявив В.Панченко.

"З компанією "GPI - Капітал" ми пропрацювали 12 років. Ступінь довіри був дуже високим. Ми втратили пильність і цим скористалися", - сказав начальник відділу перспективного розвитку ВАТ "ММК імені Ілліча" Олександр Аліпа.

За словами виконавчого директора ЗАТ "Ілліч-Сталь" Олександра Рибка, брокер не мав права на проведення операцій з акціями.

"Всі операції з їх персоніфікації, на яке йому видавалося разове доручення, були припинені. Якщо ж брокер знайшов покупця, він повинен був за добу повідомити про це власника акцій, чого не було. Найважливіше - списання акцій з рахунку не могло відбутися без письмового розпорядження власника, а такого документа не існує", - сказав А.Рибко.

Він також відзначив, що документи "нових власників", які фігурували на прес-конференції в Києві 26 травня, є первинними і не були завірені нотаріально.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив 3 червня, що Президент України Віктор Янукович доручив правоохоронним органам розібратися з ситуацією на ММК ім. Ілліча.