ua en ru

Найближчим часом буде оприлюднено законопроект парламентського виборчого закону, - М.Ставнійчук.

Найближчим часом буде оприлюднено законопроект парламентського виборчого закону і зроблено все для того, щоб пройшло експертне, фахове, очевидно, що і політичне публічне, відкрите обговорення всіх його положень.
Про це, коментуючи зустріч глави держави Віктора Януковича з представниками Моніторингового комітету ПАРЕ, заявила радник Президента України - керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації АПУ Марина Ставнійчук, передає прес-служба Президента України.
"Майбутній проект парламентського виборчого закону також обов'язково буде передано до Венеціанської комісії для отримання відповідної оцінки та рекомендацій. Крім того, важливими є також питання безпосередньої підготовки до майбутніх виборів, проведення навчань організаторів виборів, спостерігачів та інших учасників виборчих перегонів, - підкреслила М.Ставнійчук. - Важливо, щоб для них були створені умови, за яких вони відбудуться у вільній, конкурентній боротьбі на демократичних засадах".
Крім того, М.Ставнійчук зазначила, що розмова між Президентом та представниками Моніторингового комітету ПАРЕ була конструктивною, і торкалася надзвичайно серйозних проблем розвитку демократичних процесів в Україні.
"Найбільш актуальні питання пов'язані зі створенням у майбутньому Конституційної асамблеї, з розвитком виборчого законодавства. Зокрема - підготовки парламентського закону про вибори", - підкреслила вона.
"Для влади є абсолютно зрозумілим, що питання суспільно-політичної легітимності, міжнародної легітимності майбутніх парламентських виборів 2012 року вже сьогодні залежить від процесу підготовки законодавства про вибори народних депутатів України. І з огляду на це Президентом України дані доручення якісно змінити цю роботу, покращити її в напрямку публічності і відкритості, врахування позицій зацікавлених сторін", - говорить М.Ставнійчук.
За словами М.Ставнійчук, представники Моніторингового комітету ПАРЕ також цікавилися питаннями свободи слова та боротьби з корупцією в державі. Вона підкреслила, що В.Янукович звернув увагу гостей на те, що сьогодні в Україні триває надзвичайно складний політичний процес
М.Ставнійчук також зазначила, що нещодавно проведений "круглий стіл" щодо здійснення політичної реформи, ряд інших зустрічей за участю іноземних та вітчизняних громадських експертів у галузі виборчого права свідчать про наміри досягти широкої співпраці у питаннях підготовки закону про вибори народних депутатів України.