ua en ru

У Білому домі закликали міжнародне співтовариство до санкцій проти РФ

Сполучені Штати Америки закликають міжнародне співтовариство до санкцій проти Росії на підтримку України.

Сполучені Штати Америки закликають міжнародне співтовариство до санкцій проти Росії на підтримку України. Про це йде мова у заяві прес-секретаря Білого дому Джея Карні.

"У цьому столітті, ми оминули ті часи, коли міжнародна спільнота буде тихо спостерігати, поки одна країна насильно захоплює територію іншої. Ми закликаємо усіх членів міжнародної спільноти продовжувати засуджувати такі дії, вживати конкретних кроків, щоб вводити санкції, стояти разом на підтримку українського народу, територіальної цілісності і суверенітету України", - йдеться у заяві.

За його словами, у США не визнають референдум, що пройшов сьогодні в Криму.

"Цей референдум суперечить Конституції України і міжнародна спільнота не визнає результати голосування, яке відбувалося під загрозою насильства і залякування через вторгнення російських військових, що порушує міжнародне законодавство", - йдеться у заяві.

За словами Карні, жодні рішення щодо майбутнього України не повинні прийматися без участі українського уряду.

"Більш того, в голосуванні не було необхідності. Український уряд дав чітко зрозуміти, що він готовий обговорити збільшення автономії для Криму і, що на президентських виборах 25 травня буде легітимна можливість для всіх українців висловити свою позицію щодо майбутнього України", - йдеться у заяві.

За словами представника Білого дому, дії Росії є небезпечними і дестабілізуючими.