ua en ru

У Білорусі науковці презентували газовану воду з картоплі

У лабораторії центру Національної академії наук Білорусі з продовольства створили газовану воду з картоплі.

У лабораторії центру Національної академії наук Білорусі з продовольства створили газовану воду з картоплі, передає МТРК "Мир".

Учені запевняють, що новий напій створений винятково з натуральних продуктів. На їхню думку, він буде корисний людям різного віку. За його допомогою, як зазначають вчені, навіть можна боротися з похміллям.

Білоруська газована вода отримала назву "Микола", за смаком вона нагадує хлібний квас. Його мають намір позиціонувати як напій, який має замінити на прилавках американську Колу.

На білоруському ринку новий товар ще не з'явився. Зараз вчені готові запропонувати маркетологам три різновиди напою - класичну газовану воду із кмином, антипохмільну і протизапальну з ехінацеєю.

Перша спроба вийти на ринок з новою розробкою білоруськими вченими була зроблена у 2010 р. Проте тоді кампанія з витіснення американської газованої закінчилася поразкою. До магазинів картопляна кола не потрапила через малий термін зберігання. Продукт починав псуватися через сім днів після випуску. Термін дії нової газованої води складає шість місяців.