ua en ru

У банку "Даніель" на три місяці запроваджено тимчасову адміністрацію

Виконавчою дирекцією ФГВФО 16 січня 2014 р. прийнято рішенняпро початок виведення банку "Даніель" з ринку та здійснення в ньому тимчасової адміністрації 

Виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 16 січня 2014 р. прийнято рішення №1 про початок виведення ПАТ "Комерційний банк "Даніель" з ринку та здійснення в ньому тимчасової адміністрації з 17 січня 2014 р. Рішення прийнято через постанову Правління НБУ від 16 січня 2014 р. №14, якою банк віднесено до категорії неплатоспроможних, повідомляє прес-служба ФГВФО.

Тимчасова адміністрація в даному банку запроваджується строком на три місяці з 17 січня по 16 квітня 2014 р.

Уповноваженою особою ФГВФО на тимчасову адміністрацію в "Даніелі" призначено Євгенія Ожга- провідного професіонала відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків ФГВФО.

Протягом тимчасової адміністрації, у період з 17 січня по 16 квітня 2014 р., вкладники "Даніелі" можуть отримати свої кошти за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку. Виплати за зазначеними договорами здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення НБУ про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, але не більше 200 тис. грн.

З дня призначення уповноваженої особи ФГВФО призупиняються всі повноваження органів управління банку (загальних зборів, спостережної ради і правління (ради директорів) та органів контролю (ревізійної комісії та внутрішнього аудиту). Уповноважена особа Фонду від імені Фонду набуває всі повноваження органів управління банку та органів контролю з дня початку тимчасової адміністрації і до її припинення. На період тимчасової адміністрації усі структурні підрозділи, органи та посадові особи "Даніелю" підпорядковуються у своїй діяльності уповноваженій особі Фонду і діють у визначених нею межах та порядку.