ua en ru

В Австрії заморозили спільний бізнес Курченка і Азарова

В Австрії заморозили спільний бізнес підприємця, який втік з України, Сергія Курченка і сина екс-прем'єра Миколи Азарова Олексія Азарова.

В Австрії заморозили спільний бізнес підприємця, який втік з України, Сергія Курченка і сина екс-прем'єра Миколи Азарова Олексія Азарова. Про це повідомляє Deutsche Welle.

"В Австрії заморожені активи компанії LPG Trading GmbH, яка займалася торгівлею скрапленим газом. Згідно з оприлюдненим першого вересня в реєстрі підприємств повідомленням міністерства внутрішніх справ Австрії, блокування активів стосується часток бізнесу, які належать Сергію Курченку і Олексію Азарову - синові екс-прем'єра Миколи Азарова", - йдеться в повідомленні.

Так, мова йде про бізнес Курченка і Азарова в Австрії та Німеччині через нідерландську компанію Stichting DepositaryDonau Investment Fund, власники якої приховані в офшорних зонах.

Активи Курченко і Азарова заморожені на підставі рішення Ради ЄС про санкції проти клану Януковича, прийнятого в березні.

За даними міністерства економіки Австрії, на даний момент в Австрії заморожені активи людей з оточення екс-президента Віктора Януковича на суму близько шести мільйонів євро.