ua en ru

В АПУ розраховують, що реформу держслужби прийме нова Рада

Реформаторський закон про державну службу повинна прийняти Верховна Рада восьмого скликання.

Реформаторський закон про державну службу повинна прийняти Верховна Рада восьмого скликання. Про це під час круглого столу на тему "Ефективний чиновник: як цього досягти в Україні?" сказав заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків.

"Розроблений законопроект є результатом праці, в першу чергу, суспільства, держави, громадськості, бізнес-асоціацій. Ми вважаємо, що повинен розпочатися процес скорочення державних органів влади, кількості чиновників", - зазначив Шимків.

Говорячи про якості роботи державної служби, заступник голови АПУ відзначив важливість фінансової мотивації держслужбовців.

"У будь-якій організації система заохочення і мотивація повинні працювати. Якщо система заохочення і мотивації відсутня, дуже складно очікувати на якісний результат", - сказав він.

Він нагадав, що з 2006 р. держслужбовцям лише один раз на 45% підвищено зарплату, в той час як середня зарплата в країні за цей період зросла в чотири рази. Середньомісячна зарплата чиновника центральних органів влади становить 61,3% від рівня середньої зарплати в місті Києві, а місцевих адміністрацій - 46,9%.

"Ми не просто не доплачуємо державним службовцям - ми їх зневажаємо нашим ставленням, нашими законами, нашими постановами. Питання полягає не в кількості, а в якості мотивації", - підкреслив заступник глави АПУ.