ua en ru

В АПУ прогнозують диверсії жителів Криму щодо російської влади

В Адміністрації Президента України припускають, що в майбутньому жителі Криму будуть влаштовувати диверсії на півострові щодо російської влади.

В Адміністрації Президента України припускають, що в майбутньому жителі Криму будуть влаштовувати диверсії на півострові щодо російської влади. Про це в ефірі 5 каналу увечері 14 серпня повідомив радник Президента Юрій Луценко.

"Я вважаю, що Крим буде нашим, коли життя в Україні стане краще, ніж в Криму, коли в Криму розпочнуться активні протести, аж до диверсій проти окупантів і коли Україна застосує весь міжнародний потенціал для вирішення проблеми прав корінного населення - кримськотатарського народу - на створення національної держави, а це передбачають правила ООН. Ось ці три важеля можуть повернути Україні Крим", - наголосив Луценко.

За його словами, Крим не може бути предметом торгів між владою України і Росії.

"Чи можуть бути переговори щодо ціни Криму? Ні, не можуть. Може бути тільки розподіл етапів вирішення проблеми Донбасу, оскільки вона найбільш жива, за неї ми платимо щодня кров'ю. А проблема Криму є більш розтягнутою у часі і залежить від кількох обставин", - зазначив радник Президента України.

Він також розповів, що Президент Росії Володимир Путін, який напередодні відвідав Крим, не став ночувати в президентській резиденції.

"Путін при всій своїй шовіністичній риториці, а Росію після захоплення Криму охопив патріотичний сифіліс, навіть кращих представників російської інтелігенції - це не мої слова, це Ключевський писав ще в минулому столітті, але це дуже актуально сьогодні. Так от навіть Путін не захотів ночувати на вкрадених державних дачах, він ночував у свого кума Медведчука. І це дуже показово, людина розуміє, що вкрала півострів", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, 18 березня 2014 р. Президент Росії Володимир Путін підписав договір про приєднання Криму й Севастополя до Росії. Україна вважає це окупацією.