ua en ru

В АПУ скасували паперовий документообіг, - Шимків

В Адміністрації Президента України скасували паперовий документообіг та розпочали перехід на електронний документообіг.

В Адміністрації Президента України скасували паперовий документообіг та розпочали перехід на електронний документообіг. Про це повідомив заступник глави АПУ Дмитро Шимків, повідомила прес-служба Президента України.

За словами Шимківа, це передбачено розпорядженням глави Адміністрації Президента України Бориса Ложкіна від 19 серпня 2014 р.

"Припиняємо паперовий документообіг та переходимо на електронну обробку документів. Це стосується розпоряджень з питань основної діяльності, доручень керівництва АПУ, службових, доповідних записок, заявок різних структурних підрозділів, інших документів, якими обмінюються підрозділи", - сказав Шимків.

Він зазначив , що мова йде про перехід на активне використання електронної пошти, оскільки більшість питань можна вирішити саме за її допомогою.

Зараз готується положення про принципи листування, визначення важливості листів і т.д.

За словами Шимківа, завдяки підвищеному захисту співробітники Адміністрації матимуть не лише постійний та оперативний доступ до службової кореспонденції через мобільні пристрої зв'язку, а й до інформації про всіх посадовців.

"Ця система значно розширює можливості кожного працівника. Він зможе оперативно опрацьовувати матеріали, узгоджувати графіки роботи, працювати з документами, організовувати наради, відео-конференції серед посадовців", - підкреслив заступник глави АПУ.

Також, за його словами, скасовується функція контролю за виконанням доручень як така, обов'язкове візування документів. Департамент контролю, реєстрації кореспонденції та відстежування виконання залишається лише в частині вхідної кореспонденції, прийому звернення громадян.

Основні процеси щодо переходу Адміністрації Президента на нову систему роботи планується завершити до кінця серпня 2014 р., а до кінця вересня - оптимізувати взаємодію за більшістю процесів між структурними підрозділами.

Шимків зазначив, що наступним етапом має стати побудова такої системи взаємодії Адміністрації Президента з Кабінетом міністрів, а далі - налагодження зв'язку з райдержадміністраціями.