ua en ru

В АПУ звинуватили першого заступника міністра оборони України у блокуванні матеріально-технічного забезпечення армії

В.о. заступника глави Адміністрації Президента України, нардеп від фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко звинуватив першого заступника міністра оборони України Богдана Буцу (на фото) у блокуванні матеріально-технічного забезпечення армії. Про це Сенченко заявив журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спочатку тижня частково змінилося керівництво Міністерства оборони. Я знаю, що перший заступник міністра пан Буца, до якого було чимало претензій, який відповідав за матеріально-технічне забезпечення, він зараз лежить у лікарні і цим не займається. Я сподіваюся, що його діям буде дана правова оцінка і також буде надана оцінка його бездіяльності. Матеріально-технічним забезпеченням армії тепер займається новий заступник міністра оборони, і за ці кілька днів ми вирішили питання, і фактично закуплені і сучасні бронежилети, і каски, налагоджується спорядження військ. Треба розуміти, що мова йде про велику кількість людей, і логістика цього процесу вимагає певного часу. Кардинальні зрушення в цьому питанні відбулися від початку тижня", - сказав Сенченко.

Він додав, що як тільки Буца ліг до лікарні, то відразу втричі знизилась вартість необхідних для армії речей.

Зазначимо, Сенченко сьогодні також повідомив, що за дорученням в.о. Президента України Олександра Турчинова була проведена повна інспекція підрозділів залучених до антитерористичної операції.