ua en ru

В Англії затриманий спільник голови релігійної громади, підозрюваний у шахрайському заволодінні 4 млн грн в Черкаській обл

В Англії затриманий спільник голови релігійної громади, підозрюваний у шахрайському заволодінні 4 млн грн в Черкаській області.

В Англії затриманий спільник голови релігійної громади, підозрюваний у шахрайському заволодінні 4 млн грн в Черкаській області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Черкаської області.

Підозрюваного розшукує УМВС України в Черкаській області за вчинення злочинів, передбачених ст. ст. 255 ч. 1, 190 ч. 4, 209 ч. 3, 358 ч. 3 КК України - заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах, використання підроблених документів, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, участь у злочинах, вчинюваних злочинною організацією.

В ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2006 - 2008 рр. підозрюваний зі спільниками шляхом обману та зловживання довірою, змусив членів Християнської релігійної громади повного Євангелія "Служіння святого духа" отримати кредити в банківських установах. В подальшому, з метою легалізації коштів, отриманих незаконним шляхом, злочинці перераховували їх під виглядом фіктивних операцій на рахунку Черкаських приватних підприємств. Сума збитків, завданих громадянам злочинною діяльністю, становить понад 4 млн грн.

Місцезнаходження одного з розшукуваних осіб встановили у травні нинішнього року правоохоронні органи Великобританії, про що проінформували колег з України.

В даний час компетентними органами Великобританії розглядається запит прокуратури Черкаської області про видачу (екстрадицію) підозрюваного.

Нагадаємо, що в 2012 р. 31-річну Олену Хамулу мешканку р. Черкаси засудили до 12 років з конфіскацією майна за шахрайство. Вона організувала релігійна громада "Служіння Святого Духа", переконувала парафіян, що світова фінансова система руйнується, змушуючи брати кредити. З них Хамулі платили десятину і пожертвування для церкви.