ua en ru

В американському м.Медісон (штат Вісконсін) близько 12 тис. осіб протестували проти обмеження прав профспілок


Тисячі людей приєдналися до акції протесту в американському штаті Вісконсін проти намірів влади обмежити вплив профспілок. Про це повідомляє BBC. За оцінками, в суботу в м.Медісон протестувало близько 12 тис. чоловік.

Республіканський губернатор Скотт Уокер запропонував у рамках програми скорочення бюджету законопроект, що позбавляє профспілки права укладання торговельних угод.

Демократи втікли в Іллінойс для запобігання будь-яких правових основ голосування по законопроекту. Їх відсутність позбавляє законодавчий орган штату кворуму. Сенат республіканців проголосував у четвер за залучення поліції, щоб повернути їх назад до столиці.

С.Уокер переконує, що ці заходи необхідні для боротьби з дефіцитом бюджету протягом наступних двох років, який становить 3,5 млрд дол.

Законопроект, який повинен пройти в обох палатах законодавчого органу, є частиною більш широкої економічної політики, яка спрямована на взяття дефіциту під контроль, у тому числі шляхом обмеження прав державних службовців, які є членами профспілок, на укладання торговельних угод, які, на переконання республіканців, спрямовані на збільшення пенсійного забезпечення та охорони здоров'я держслужбовців.