ua en ru

У аеропорті "Сімферополь" росіянка повідомила про вибуховий пристрій в багажі

В чергову частину лінійного відділу міліції в міжнародному аеропорту "Сімферополь" 24 серпня ц.р. в 14:50 надійшло повідомлення про те, що під час реєстрації пасажирів рейсу Сімферополь - Домодєдово при проходженні контролю на безпеку одна з пасажирок рейсу, що виявляла явні ознаки алкогольного сп'яніння, повідомила про те, що в її багажі знаходиться бомба, вибух якої станеться в літаку. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в АР Крим.

Жінка була знята з рейсу і доставлена в лінійний відділу міліції в міжнародному аеропорту "Сімферополь" для з'ясування обставин і проходження медичного огляду.

У безпечну зону були негайно евакуйовані 260 осіб, у тому числі 108 пасажирів рейсу, екіпаж і працівники аеропорту. Зона оточена. В ході ретельного огляду вибухонебезпечних предметів виявлено не було. В 15:35 міжнародний аеропорт "Сімферополь" почав функціонувати в штатному режимі. Після завершення необхідних формальностей, борт на Домодєдово вилетів з аеропорту о 17:00.

В даний час знята з рейсу пасажирка, громадянка РФ, мешканка м. Москви, 1964 р.н. затримана в порядку ст.115 (за підозрою у скоєнні злочину) КПК України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання Сімферопольського міськуправління міліції.

У відношенні неї порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Нагадаємо, 21 серпня ц.р. з терміналів "B" і "F" міжнародного аеропорту "Бориспіль" проводилася евакуація пасажирів через хибне повідомлення про мінування.