ua en ru

У 63 окрузі вимагають повторного підрахунку голосів

У Комітеті виборців України(КВУ) стверджують про класичну схему фальсифікації результатів виборів у 63-му окрузіміста Бердичів та обов'язковий перерахунок голосів. Про це йдеться у розповсюдженому КВУ у Житомирській області релізі «63 виборчий округ: хроніки фальсифікацій».

«У випадку голосування по 63-му округу, враховуючи кількість голосів, що відділяють перші три місця та високий відсоток невикористаних бюлетенів, можна говорити про класичну схему фальсифікації результатів виборів. В такому випадку обов'язково необхідно здійснити перерахунок голосів», - впевнена представник Комітету виборців України в Житомирській області Олена Степова.

Тетяна Романовська, довірена особа кандидата у народні депутати України по 63-му виборчому округу, Павла Жебрівського повідомляє про численні порушення, зафіксовані в Бердичівському районі та місті Бердичів. За словами Романовської, юристамикандидата в депутатибуло зафіксовано на відео фальсифікацію протоколів голосування, за фактом чого подані позови до адміністративного суду.

Нагадаємо, 28 жовтня у Бердичеві пройшов пікет під 63-імвиборчим округом. За інформацією телеканалу "1+1" (новини ТСН), кілька сотень громадян вимагали перерахувати голоси. Пікетувальники стверджували, що мають докази щодо фальсифікації на користь кандидата у депутати, колишнього регіонала ОлександраРевеги, який, згідно з попереднімирезультатами голосування, випередив свого суперника, кандидата від демократичних сил Павла Жебрівського («Українська платформа») всього на 1%.Мітингувальники обурювалися надшвидким підрахунком голосів в даному окрузі - вже вранці 27 жовтня Бердичівський округ прозвітував про 100% результат виборів, в той час, як у трьох з шести округів Житомирської області ще 29 жовтня голоси не були остаточно пораховані.

Юристами Павла Жебрівського було подано позивні заяви до адміністративного суду з вимогами про визнання протиправними дій Окружної виборчої комісії та зобов'язання провести повторний підрахунок голосів у 63-му виборчому окрузі.