ua en ru

У 2015 році очікується зростання дохідної частини міського бюджету Запоріжжя на 22%, - мер

Очікуване зростання дохідної частини міського бюджету Запоріжжя в 2015 році - 22%. Про це кореспонденту РБК повідомив запорізький мер Олександр Сін.

"У 2015 році уряд суттєво розширив податкову базу. Як підсумок - очікуване зростання дохідної частини бюджету Запоріжжя на 22%. Дохід бюджету 2015 прогнозується в обсязі 3 млрд 685 млн гривень. У нас з'явилася можливість в повному обсязі профінансувати витрати за затвердженими статтями, в тому числі - зарплати працівників бюджетної сфери", - відмітив Сін.

Разом з тим, мер Запоріжжя повідомив, що макропоказники економіки і можливість органів Казначейства України перерахувати всі заплановані гроші викликають побоювання.

Міський голова заявляє, що основна частина видатків міського бюджету на 2015 рік спрямована на фінансування соціальної сфери та на соціальний захист населення. В цілому на освіту, охорону здоров'я, соціальне забезпечення, розвиток фізичної культури планується направити близько 70% бюджету.

Також, за словами мера, в 2015 році планується збільшити фінансування сфери ЖКГ в місті на 58%. Основну увагу планується приділити ремонту покрівель (виділено 35,9 мільйона гривень, у 2014 році - 10 мільонів 182 тисячі гривен), ремонтам ліфтів (55, 4 мільйона гривень, в 2014 році - 11 мільйонів 812 тысяч гривен).

Крім того, за словами Олександра Сіна, збільшено фінансування капітальних ремонтів житлового фонду і заміна інженерних мереж.

Сам проект запорізького міського бюджету буде розглянуто на позачерговій сесії Запорізької міськради 15 січня.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України очікує, що місцеві бюджети додатково отримають 45 млрд гривень у зв'язку проведеними реформами в сфері децентралізації влади, зокрема реформи міжбюджетних відносин.