ua en ru

Збільшення кількості переміщених осіб із зони АТО останнім часом не спостерігається, - ДержНС

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій останнім часом не зазначають збільшення кількості переміщених осіб. Про це в ході брифінгу заявила глава прес-служби ДержНС Наталія Бистра, передає кореспондент РБК-Україна.

"Жителі населених пунктів розмішені в зоні проведення АТО, а також з окупованих терористами територій продовжують залишати свої будинки. Разом з цим, збільшення кількості переміщених осіб останнім часом ми не спостерігаємо. Так, за минулий тиждень, в транзитивні пункти ГосЧС в містах Костянтинівка та Слов'янськ, а також в регіональний штаб Донецької області самостійно звернулися 634 людини, з яких 11 дітей дошкільного віку та 10 осіб з обмеженими можливостями", - заявила Бистра.

За її словами, в більшості своїй люди залишають території, які знаходяться під контролем терористів.

"Всі, хто звернувся до пунктів зустрічі та регіональних штабів, отримали необхідну допомогу, а після визначення з подальшим переміщенням в інші регіони їх безкоштовно доставили в місце призначення, надали житло для тимчасового проживання та забезпечили усіма необхідними соціальними гарантіями", - додала Бистра.

Нагадаємо, 13 березня стало відомо, що Кабінет міністрів України скасував оподаткування фінансової допомоги внутрішньо переміщеним особам.