ua en ru

Збільшення пенсійного віку до 65 років поглибить проблему безробіття серед молоді, - НФПУ

Збільшення пенсійного віку до 65 років поглибить проблему безробіття серед молоді. Таку думку висловив голова Національного форуму профспілок України (НФПУ) Мирослав Якібчук.

«Крім того, наші чоловіки на 9-14 років живуть менше, ніж європейці, а жінки, відповідно, на 6-8 років», - наголосив М.Якібчук. Він звернув увагу на те, що середня тривалість життя українських чоловіків - 62,1 років, тобто, майже половина із них не доживе до 65 років.

Замість впровадження нової пенсійної системи НФПУ пропонують вдосконалити механізм збору та посилити дисципліну сплати внесків до Пенсійного фонду (ПФ). «Перш за все, ми повинні ліквідувати багатомільярдну заборгованість із виплати зарплати та скасувати практику виплати зарплати у конвертах, що вдвічі збільшить надходження до Пенсійного фонду», - уточнив М.Якібчук.

Він відзначив, що в Україні повинно бути запроваджене управління активами і пасивами ПФ на тристоронній основі - держава-роботодавці-профспілки та прийнята стратегічна програма створення нових робочих місць.