ua en ru

У статуті Компартії Китаю закріпили ідеї лідера держави

У статуті Компартії Китаю закріпили ідеї лідера держави

Поправки в статут затверджено на XIX з'їзді Компартії

У Китаї на XIX з'їзді Компартії затверджені поправки до статуту, зокрема, у головному партійному документі країни містяться положення голови КНР про нову еру соціалізму з китайською специфікою. Про це повідомляє China Daily.

Так, в статуті тепер зафіксовані ініціативи Цзіньпіна по боротьбі з корупцією.

Згідно інформації видання, що на відкритті з'їзду Цзіньпін назвав корупцію найбільшою загрозою, що постала перед партією. За останні п'ять років у Китаї ініційовані дисциплінарні розслідування щодо 440 чиновників регіонального та загальнонаціонального масштабів, серед них були і члени ЦК.

Крім того, в статуті закріплено ініціатива - створення трьох економічних коридорів, що зв'язують Китай з Європою, Центральної Азії, Росією, країнами Середземномор'я і Перської затоки. Також у статуті йдеться про створення двох морських маршрутів на південь Тихоокеанського регіону і в Індійський океан.

Зазначено, що в статуті прописано і ідея Мао про "абсолютному контролі" Компартії над Збройними силами країни.

Нагадаємо, раніше лідер Китаю Сі Цзіньпін під час з'їзду комуністичної партії заявив, що побудує "сучасну соціалістичну країну", яка ніколи не буде копіювати політичні системи інших держав і залишиться відкритою для всього світу.