ua en ru

Встановлена московська адреса витоку даних клієнтів ПриватБанку, - нардеп

Встановлена московська адреса витоку даних клієнтів ПриватБанку, - нардеп Фото: ПриватБанк (УНІАН)

Купрій вимагає роз'яснити ситуацію навколо особистих даних клієнтів ПриватБанку

Народний депутат Віталій Купрій звернувся до в.о. голови Нацбанку Якова Смолія та в.о. голови ПриватБанку Галини Пахачук з вимогою роз'яснити ситуацію навколо особистих даних приватних клієнтів ПриватБанку, які були передані на сервери, зареєстровані в Москві, по вул. Троїцька, 13. Про це Купрій написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

У своєму зверненні депутат вказує, що дані клієнтів банку були передані країні-агресору співробітниками детективної компанії Kroll, найнятої Нацбанком для пошуку інформації про інсайдерські кредити колишніх акціонерів банку.

"В цьому ракурсі викликає масу питань, насамперед, законність залучення Нацбанком зазначеної іноземної компанії до інспекційної перевірки (аудиту) ПАТ КБ "ПриваБанк", обсяг повноважень, наданих працівникам Kroll для участі в такій перевірці, а також адекватність оплати їх послуг за державні кошти", - написав нардеп.

Встановлена московська адреса витоку даних клієнтів ПриватБанку, - нардепВстановлена московська адреса витоку даних клієнтів ПриватБанку, - нардепВстановлена московська адреса витоку даних клієнтів ПриватБанку, - нардеп

Раніше в ЗМІ були опубликовані скріншоти вересневого листування між співробітниками департаменту IT-безпеки ПриватБанку. У документах обговорювався витік даних всіх клієнтів системи Приват24 на невстановлені сервера в РФ.

Прес-служба ПриватБанку у відповідь на інформацію заявила, що дії по передачі даних на зовнішні сервери були санкціоновані і стосувалися аудиту операцій пов'язаних осіб у ПриватБанку, який проводить компанія Kroll.

Екс-корпоративний секретар ПриватБанку Вікторія Страхова пояснила можливі причини перетоку даних про клієнтів Приватбанку на сервера в Росію тим, що аудит здійснюють співробітники московського офісу компанії Kroll.

Раніше Finbalance писав про слідство, яке Генпрокуратура веде у справі про витік інформації з Приватбанку, "який здійснили уповноважені особи або співробітники банку".