ua en ru

Успішне проходження Україною опалювального сезону залежить від роботи АЕС, - "Енергоатом"

Успішне проходження Україною опалювального сезону залежить від роботи АЕС, - "Енергоатом" Фото: Енергоатом

За перше півріччя частка атомної електроенергії в структурі енергоринку склала 56,6%

Успішне проходження Україною опалювального сезону залежатиме від готовності атомних електростанцій нести пікові навантаження. Про це під час засідання Балансової комісії "Про підсумки роботи ДП НАЕК "Енергоатом" за I півріччя 2015 року" заявив президент компанії Юрій Недашковський, передає прес-служба "Енергоатому".

"Нам треба розуміти, що сьогодні всі надії керівництва країни на успішне проходження опалювального сезону пов'язані з атомною енергетикою, і ми повинні виправдати ці надії", - зазначив Недашковський.

Президент "Енергоатому" повідомило, що за підсумками I півріччя коефіцієнт використання встановленої потужності (КВВП) енергоблоків АЕС становив 74%, що на 3% більше, ніж за аналогічний період минулого року. За звітний період на енергоблоках АЕС виконано 4 капітальних і 2 середніх ремонту.

Згідно з оновленим планом Кзпб на 2015 р. заплановано виконати 88 заходів, з яких станом на 29 липня виконано 37, фінансування програми в I півріччі склала 1,15 млрд грн. На трьох енергоблоках (№2 ЮУАЕС, №1, 2 ЗАЕС) ведуться роботи з продовження термінів експлуатації.

За результатами першого півріччя поточного року частка електроенергії, відпущеної НАЕК "Енергоатом", склала в структурі енергоринку України 56,6%, що на 9,6 п. п. більше, ніж аналогічний показник за перші шість місяців 2014 р. Чистий прибуток НАЕК "Енергоатом" від реалізації продукції з початку року склав 15 млрд. 587,8 млн. грн., що на 48,5% більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

Нагадаємо, за даними Міненерго, населення України зменшило споживання електроенергії на 4,5%.