ua en ru

Збиток від паводків на Далекому Сході Росії попередньо оцінюється в 2 млрд рублів

На Далекому Сході Росії підраховують збитки від паводків. За попередніми оцінками сума вже наближається до двох мільярдів рублів.

На Далекому Сході Росії підраховують збитки від паводків. За попередніми оцінками сума вже наближається до двох мільярдів рублів. Про це повідомляться "Росія 24".

Режим надзвичайної ситуації продовжує діяти в кількох регіонах.

Найскладніша ситуація як і раніше в Амурській області. У північних районах вода пішла на спад, а в центральних і південних вона, навпаки, прибуває. Основне джерело небезпеки являє річка Зея і водосховище місцевої ГЕС.

У Хабаровському краї, незважаючи на триваючий дощ, минула доба обійшлася без нових підтоплень. Але жителі напружені. Всі стежать за Бурейскою ГЕС. Якщо буде ухвалено рішення скинути воду в Амур, посилення паводку не уникнути.

Зазначимо, що зливові дощі, що тривають в Челябінській області вже кілька днів, стали причиною загибелі двох людей.

У кількох районах області складається критичне становище. МНС евакуювало мешканців. Раніше в п'яти районах Далекого Сходу був введений режим надзвичайної ситуації. Йдеться про Хабаровському і Приморському краї, Амурської області, Якутії, а також Єврейської автономної області.

Раніше глава МНС Володимир Пучков зазначив, що ситуація із зливовими дощами на Далекому Сході "знаходиться під контролем" і у жителів регіонів немає причин для занепокоєння.

А ось, як заявив вчора заступник голови Міністерства фінансів РФ Сергій Шаталов, резерв в 10 млрд рублів, який припадав на ліквідацію надзвичайних ситуацій в 2013 році, вже вичерпаний. За його словами, уряд РФ, можливо, переведе кошти, зарезервовані для ліквідації НС на 2014 рік. За попередніми розрахунками, суму яких озвучив на нараді віце-прем'єр Дмитро Козак, на допомогу населенню регіонів, постраждалих від паводків, буде виділено близько 800 млн рублів.