ua en ru

Рівень розрахунків за розподіл газу у Вінницькій області в березні склав 60%

Рівень розрахунків за розподіл газу у Вінницькій області в березні склав 60% Ілюстративне фото (kmu.gov.ua)

"Вінницягаз" поділяє позицію про призупинення нарахування штрафних санкцій за прострочення оплати

Рівень розрахунків за надані послуги з розподілу газу у Вінницькій області в березні склав лише 60%. При цьому споживання газу залишається інтенсивним, адже родини споживачів під час карантину залишаються вдома, користуються газом та іншими комунальними послугами. Про це повідомляє прес-служба АТ "Вінницягаз".

"Для забезпечення безвідмовної роботи всієї інфраструктури "Вінницягаз" в умовах карантину працює в надзвичайному режимі. Забезпечує безаварійне та безперебійне постачання газу в регіоні, сподіваючись на розуміння та підтримку споживачів", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що АТ "Вінницягаз" поділяє позицію про призупинення нарахування штрафних санкцій за прострочення оплати, щоб таким чином допомогти споживачам пережити карантин. Також на період карантину введено мораторій на припинення доставки газу споживачам, які мають заборгованість за послуги. Однак, необхідність оплати отриманої послуги залишається. Навіть якщо оплата буде проведена не під час карантину, а по його закінченні.

"На сьогоднішній день клієнти АТ "Вінницягаз" мають можливість платити за доставку дистанційно, не виходячи з дому. Це можна зробити у зручний час за допомогою онлайн-сервісів компанії: Особистого кабінету на сайті 104.ua, мобільних додатків 104Mobile для Android і 104Mobile Light для iOS, чат-бота 7104ua в Viber, а також цілого ряду платіжних систем", - відзначає комерційний директор компанії Володимир Антошко.

Також у прес-службі повідомили, що для клієнтів "Вінницягаз" екстрено введена експрес-реєстрація Особистого кабінету на сайті 104.ua. Для цього достатньо зателефонувати зі смартфона в контакт-центр за телефоном 067-01-10-104 і повідомити оператору номер особового рахунку та останню суму оплати або номер лічильника. Оператори самі зареєструють кабінет, а споживач отримає СМС логін і пароль до нього.

"Нагадаємо, аварійно-диспетчерська служба, ремонтні бригади та інші підрозділи АТ "Вінницягаз" продовжують працювати в надзвичайному режимі. 24 години в добу 7 днів в тиждень газовики стежать за роботою всієї газорозподільної системи області. Виїжджають на виклики 104, локализируют витоку газу, усувають аварійні ситуації, ремонтують газопроводи, обслуговують газорегулирующее обладнання, яке знижує і підтримує необхідний тиск у мережах. Дистанційно надають послуги споживачам Центри обслуговування клієнтів та інші служби. Проводиться вся необхідна робота, щоб під час карантину в будинках споживачів був газ", - йдеться в повідомленні.

В компанії закликали споживачів по можливості оплачувати послуги розподілу газу вчасно. "Ці кошти необхідні для забезпечення належної роботи газорозподільної системи регіону, діяльності компанії та оплати праці газовиків. Споживачі оперативно можуть завантажити рахунку для оплати послуг з доставки та оплатити їх в Особистих кабінетах на сайті 104.ua у мобільних додатках і Viber-боте", - йдеться в повідомленні.