ua en ru

Рівень справності техніки українських ВПС досяг 70%, - Муженко

Рівень справності техніки українських ВПС досяг 70%, - Муженко Фото: Віктор Муженко (УНІАН)

Це результат ремонту і модернізації літаків

У результаті ремонту і модернізації нинішнього парку повітряної техніки рівень справності літаків українських Військово-повітряних сил досяг 70%. Про це розповів начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко в інтерв'ю Tyzhden.

"Проведено льотно-контрольні випробування ракетного озброєння протиповітряної оборони, як сухопутного компонента, так і Повітряних сил. Такі стрільби, які ми організували в грудні минулого року і в листопаді поточного року, нам дали можливість збільшити ресурс ракет. Отже, маємо більше ракет, які допускаються до застосування", - сказав Муженко.

Він також додав, що якщо в країні тривають бойові дії, то армія повинна бути готова до адекватної відповіді і відсічі агресії.

"Ми маємо повне право проводити навчання своїх військ на власній території, це навіть не обговорюється. Це жодним чином не порушує законодавство України та міжнародні договори, підписані нашою країною", - резюмував генерал.

Нагадаємо, Віктор Муженко в інтерв'ю також повідомив, що в Україну вже прибула нелетальна техніка зі Сполучених Штатів Америки (США) і незабаром українські війська отримають броньовані медичні автомобілі.