ua en ru

Рівень безробіття в Україні за стандартами МОП у І півріччі 2013 р. скоротився до 7,5%, - Мінсоцполітики

Рівень безробіття в Україні у І півріччі 2013 р. скоротився до 7,5%, в той час як за аналогічний період 2012 р. він складав 7,8%. Про це сказала міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час всеукраїнської наради з питань зайнятості, повідомляє прес-служба Кабміну.

Вона також зазначила, що ринок праці в Україні, незважаючи на світову економічну кризу, демонструє стабільність.

"В умовах світової економічної кризи ринок праці в Україні демонструє стабільність, мають місце і певні позитивні тенденції.

Скоротився рівень безробіття, визначений за методологією Міжнародної організації праці. Якщо за перше півріччя 2012 р. він складав 7,8%, то за підсумками першого півріччя 2013 р. скоротився до 7,5%", - сказала Наталія Королевська.

Також вона зазначила, що рівень безробіття в Україні залишається нижчим, ніж в багатьох країнах Європейського Союзу,де в середньому він складає 11%.

"За 9 місяців 2013 р. за направленням Державної служби зайнятості працевлаштовані 113 200 безробітних з числа малоконкурентних на ринку праці громадян. Це майже удвічі більше, ніж за відповідний період минулого року", - сказала Королевська.

Також вона зазначила, що починаючи з червня запрацював механізм компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску.

"Роботодавці можуть отримати компенсацію за працевлаштування малоконкурентних на ринку працівників, за створення робочих місць із зарплатою понад 3 мінімальні та у пріоритетних галузях економіки", - повідомила вона.