ua en ru

Ураган "Марія": кількість загиблих зросла до 32 осіб

Ураган "Марія": кількість загиблих зросла до 32 осіб Фото: ураган (Official U.S. Navy Page)

Ураган "Марія" спустошив кілька невеликих островів, включаючи Санта-Крус і Домінікану

Кількість загиблих в результаті урагану "Марія", який пронісся по країнам Карбіского басейну, зросла до 32 осіб. Про це повідомляє Reuters.

"В результаті урагану "Марія" загинули щонайменше 32 людини. Стихія також спустошила кілька невеликих островів, включаючи Санта-Крус на Віргінських островах і Домінікану", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, щонайменше 15 осіб були вбиті в Пуерто-Ріко. Серед них 8 осіб, які потонули в Тоа Баха, приблизно в 32 км на захід від Сан-Хуана. Відзначається, що більше 4 тис. осіб були евакуйовані із затоплених районів Тоа-Баха.

Так, в даний момент "Марія" є ураганом категорії 3 по шкалі ураганів Саффіра - Сімпсона шкалою, зі стійкістю вітру до 205 км на годину.

У Національному центрі ураганів США заявили, що протягом найближчих декількох днів сила урагану "Марія" не повинна змінитися, і він не має вдарити по континентальним Сполученим Штатам, проте шторм досягне південно-східного узбережжя США в п'ятницю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті удару урагану "Марія" по острову Домініка в Карибському морі загинули щонайменше 15 людей і ще 20 пропали без вісті.