ua en ru

Ураган "Ірма": кількість загиблих зросла до 56

Ураган "Ірма": кількість загиблих зросла до 56 Фото: наслідки урагану "Ірма" (facebook.com/RichardBranson)

На території США загинули не менше 18 осіб

Кількість жертв у всіх районах, порушених ураганом "Ірма", досягла щонайменше 56 людей. Про це з посиланням на державних чиновників повідомляє Associated Press.

Так, мінімум 18 осіб загинули на території США: 13 смертей припадає на Флориду, чотири випадки зафіксовані в Південній Кароліні, два – в Джорджії. В країнах Карибського басейну, в загальному, загинули 37 людей.

Зазначимо, ураган "Ірма" вдарив по США, Кубі і довколишніх островах на початку вересня. 5 вересня урагану присвоїли найвищу категорію небезпеки.

Нагадаємо, за даними видання The Guardian, ураган "Ірма" пошкодив 2000 об'єктів нерухомості і обвалив акції страхових компаній в Сполучених Штатах Америки.

Стихія викликала паніку на фінансових ринках, що в свою чергу призвело до падіння страхових акцій і ф'ючерсів на апельсиновий сік. Аналітик біржового маклера Panmure Gordon Баррі Корнес розрахував, що загальні економічні витрати досягли 300 млрд доларів, при цьому страхові компанії потенційно змушені будуть покрити збитки в розмірі від 100 млрд до 150 млрд доларів.