ua en ru

Ураган "Флоренс" у США: кількість жертв перевищила 30 осіб

Ураган "Флоренс" у США: кількість жертв перевищила 30 осіб Фото: ураган (з відкритих джерел)

Найбільше постраждав штат Північна Кароліна

Кількість жертв урагану "Флоренс" на сході Сполучених Штатів Америки (США) збільшилася до 31. Найбільше постраждав штат Північна Кароліна, де загинули 25 людей, передає Deutsche Welle, посилаючись на місцеве відомство з надзвичайних ситуацій.

Як повідомляється, ще 6 осіб стали жертвами стихії в Південній Кароліні.

"Матеріальний збиток, за оцінками експертів, перевищує 17 мільярдів доларів", - наголошується в повідомленні відомства.

Також зазначається, що після ослаблення шторму в регіоні продовжує підніматися рівень води в річках.

Близько 1,5 тис. доріг в даний час є непрохідними, повідомило Федеральне агентство з управління в надзвичайних ситуаціях (FEMA). У місті Вілмінгтон від зовнішнього світу відрізані сотні жителів. Більшість шкіл у постраждалих районах залишаються закритими.

Разом з тим, Національний центр спостереження за ураганами США заявив про те, що "Флоренс" втратив характеристики тропічного циклону і в даний час є пост-тропічним циклоном. Максимальна швидкість вітру тепер не досягає 11 м/с. Центр шторму знаходиться в 125 км від міста Моргантаун (штат Західна Вірджинія), він рухається в північно-східному напрямку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 15 жертв урагану "Флоренс" в США. Десять осіб загинули в Північній Кароліні, ще п'ять - у Південній Кароліні.

Раніше РБК-Україна також писало, що тисячі американців змушені були залишити свої будинки, через сильний вітер мільйони будинків залишаються без електропостачання.

Проте в Південній Кароліні частково зняли наказ до евакуації. Режим примусової евакуації залишається тільки в округах Горрі і Джорджтаун на північному сході штату.

Крім того, за інформацією Національного Центру ураганів США, сильний дощ, який приходить з ураганом, може привести до катастрофічних повеней у Північній і Південній Кароліні.