ua en ru

Ураган "Флоренс" у США: кількість жертв збільшилася до 13

Ураган "Флоренс" у США: кількість жертв збільшилася до 13 Фото: ураган (з відкритих джерел)

Від урагану загинуло вже 13 людей

У Сполучених Штатах Америки (США) через ураган "Флоренс", який обрушився на південно-східне узбережжя, загинули щонайменше 13 людей. Про це повідомляє Голос Америки.

За даними видання, тисячі американців змушені були залишити свої будинки, з-за сильного вітру мільйони будинків залишаються без електропостачання.

За словами губернатора Північної Кароліни Роя Купера, незважаючи на зниження потужності до урагану першої категорії, "Флоренс" все одно несе дуже багато опадів, а підняття води може зруйнувати цілі населені пункти.

Також губернатор закликав жителів штату уникати пересування на автомобілях через ризик затоплення доріг.

Повідомляється, що в Південній Кароліні частково зняли наказ до евакуації. Режим примусової евакуації залишається тільки в округах Горрі і Джорджтаун на північному сході штату.

Крім того, за інформацією Національного Центру ураганів США, сильний дощ, який приходить з ураганом, може привести до катастрофічних повеней у Північній і Південній Кароліні.

Повідомляється, що на даний момент вітер ослаб, проте повільний рух означає, що ураган "Флоренс" буде мати достатньо часу для наповнення вже затоплених річок дощовою водою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ураган Флоренс, який вже встиг ослабнути до рівня тропічного шторму, забрав життя щонайменше менше 11 осіб у штатах Північна і Південна Кароліна.