ua en ru

УПЦ вважає недоцільним перегляд дати святкування Великодня

УПЦ вважає недоцільним перегляд дати святкування Великодня Фото: єпископ Ірпінський Климент

Православна Церква буде рада рішенням, які приведуть до того, що у християн буде загальна дата святкування Великодня

В Українській Православній Церкві вважають недоцільним переглядати дату святкування Великодня. Про це сказав глава Синодального інформаційного відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент (Вечеря), коментуючи нещодавнє рішення Папи Римського уніфікувати дату святкування Великодня, повідомляє Центр інформації УПЦ.

Разом з тим, за словами єпископа, Православна Церква буде рада рішенням, які приведуть до того, що у християн різних конфесій буде загальна дата святкування Великодня, встановлена ​​на першому Вселенському Соборі.

Відзначається, що глава Римсько-Католицької Церкви Папа Римський Франциск підтримав ідею спільної дати святкування Великодня для всіх християн. Таку ініціативу торік висунув патріарх Коптської Православної Церкви Феодор II. Раніше цю ідею підтримали патріарх Константинопольської Церкви Варфоломій I і патріарх Антіохійської Православної Церкви Ігнатій Єфрем II.

"Святкувати Пасху в першу неділю після першого весняного повного місяця було визначено ще на зорі Християнської Церкви, а саме на першому Вселенському Соборі 325 року. Тому сьогодні Православна Церква вважає за недоцільне переглядати цю дату. Разом з тим ми будемо раді рішенням, які приведуть християн до загальної дати святкування Великодня, згідно рішення першого Вселенського Собору", - підкреслив глава Синодального інформвідділу УПЦ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що УПЦ (КП) і УАПЦ вирішили об'єднатися.