ua en ru

УПЦ КП заявила до Євросуду після розгрому військовими РФ храму в Сімферополі

УПЦ КП заявила до Євросуду після розгрому військовими РФ храму в Сімферополі Фото: владика Климент (krymr.com)

Європейський суд із прав людини прийняв і зареєстрував цю заяву

Представники Української православної церкви Київського патріархату направили в Європейський суд із прав людини заяву щодо подій серпня 2017 року, коли російські правоохоронці опечатали частину приміщень сімферопольського храму святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира і завдали збитків громаді. Про це заявив архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент, передає "Крим.Реалії".

"Європейський суд із прав людини прийняв цю заяву, зареєстрував її... Події в серпні, ще більше згуртували громаду, люди розуміють, що в будь-який момент можуть закрити церкву. Коли складаються такі обставини, вони призводять до того, що люди через острах залишитися без своєї церкви, без літургії, без причастя, йдуть до церкви. Я дякую Богові за все", - зазначив владика Климент.

Нагадаємо, в кінці серпня російські судові пристави за підтримки силовиків вивезли церковне начиння з сімферопольського храму святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира і фактично позбавили прихожан можливості збиратися на богослужіння. Коли вивозили майно, до архієпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климента застосували силу і не пустили його в храм.

Він висунув вимоги до ФСБ - перевірити законність дій Федеральної судово-виконавчої служби та забезпечити безпеку віруючих Київського патріархату.