ua en ru

Дитячий омбудсмен просить ООН включити Україну до пріоритетів своєї діяльності

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба просить Організацію Об'єднаних Націй включити Україну до пріоритетів своєї діяльності. Про це Кулеба заявив сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сьогодні звертаємось до генерального секретаря ООН Пан Гі Муна включити Україну до пріоритетів своєї діяльності. Ми розуміємо, що сьогодні є дуже багато країн, які перебувають у стані війни, є мільйони громадян цих країн, які потребують допомоги, але ми б хотіли, щоб Україна була у пріоритеті тих країн, яким ООН у першу чергу сьогодні допомагає",- заявив Кулеба.

Окрім того, уповноважений з прав дитини просить ООН не допустити Російську Федерацію до миротворчої місії на сході України та засудити її за порушення Конвенції ООН про права дитини.

"Просимо також визнати, що Росія як країна-агресор не може брати участь у миротворчій місії в Україні і також просимо засудити дії Росії, спрямовані на брутальне порушення основних принципів Конвенції ООН про права дитини, зокрема права дитини на життя, здоров'я та вільний розвиток", - заявив Кулеба.

Нагадаємо, Україна почала консультації щодо механізму введення миротворців в Секретаріаті ООН.