ua en ru

UMH group продав СЄПЕК 98% акцій медіа-холдингу

Група компаній СЄПЕК і UMH group 21 червня підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій медіа-холдингу, повідомляє UMH. СЄПЕК придбає акції більшості міноритарних акціонерів в окремих проектах, в тому числі - у структур, афілійованих з Геннадієм Боголюбовим. Опціон з Петром Порошенком з придбання його часткою в "Кореспонденті" та інших спільних проектах був реалізований ще у квітні.

Планується, що операція буде завершена в першому кварталі 2014 р. До остаточного закриття угоди управлінський менеджерський склад UMH group залишається незмінними. 98% акцій компанії передано на зберігання ескроу-агенту (однієї з авторитетних юридичних компаній Великобританії).

У планах ГК СЄПЕК на найближчі три роки після отримання прав власності та повного закриття угоди - реінвестувати прибуток UMH group в її розвиток і додатково інвестувати в різні проекти UMH до 100 млн дол.

Зазначимо, раніше основний акціонер UMH Group оцінював компанію в 450-500 млн дол.

Близько 80% UMH Group належить компанії Integrity International Holding, основними співвласниками якої є Борис Ложкін (близько 75%), а також топ-менеджери групи і структури, близькі до російських медіабізнесменів Леоніда Макарона і Вадима Горянінова. Ще 15% UMH Group належить ряду інвестфондів і приватних інвесторів, які купили в 2008 р. GDR компанії під час розміщення на Франкфуртській біржі. Решта 5% розподілені між компаніями, близькими до Петра Порошенка, Concorde Capital, а також колишніми міноритаріями KP Media, включаючи Dragon Capital.

До UMH Group входять видання "Аргументи і Факти в Україні", "Комсомольська правда в Україні", тижневики "Кореспондент", "Теленеделя". Холдинг володіє ліцензіями на видання журналів Forbes і Vogue. UMH group володіє радіостанціями Авторадіо, "Наше Радіо", Ретро FM, інформаційними інтернет-ресурсами Korrespondent.net, Football.ua, Vgorode.ua, інтернет-портали Bigmir.net і I.ua.

З травня 2008 р. GDR компанії котируються на Франкфуртській фондовій біржі. У 42 офісах компанії в Росії і Україні працює близько 4 тис. співробітників.

СЄПЕК офіційно належить 27-річному бізнесменові Сергію Курченко. Група володіє мережею бензинових і газових заправок на Україні і в Німеччині. У березні СЄПЕК домовилася про купівлю Одеського НПЗ у "Лукойлу" за 250 млн дол., а також продовжує переговори про покупку Лисичанського НПЗ (належить підконтрольній "Роснєфті" ТНК-ВР).

З березня СЄПЕК здійснює реверсні поставки газу з Європи за контрактом з угорським трейдером Optenergy Kft.