ua en ru

Умеров: РФ примушує заступник голови Меджлісу Чийгоза прийняти російське громадянство

Умеров: РФ примушує заступник голови Меджлісу Чийгоза прийняти російське громадянство Фото: Ахтему Чигойзу інкримінують організацію і участь у масових заворушеннях

Судові засідання по справі Чийгоза проходять із численними порушеннями

Окупаційна влада Криму примушують заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза прийняти російське громадянство. Про це повідомив заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров в ефірі телеканалу "112 Україна".

Він зазначив, що судові засідання у справі Чийгоза проходять із численними порушеннями.


"Вчора відбулося засідання суду. Аргументації анітрохи не змінилися. Говорять про те, що Ахтем Чийгоз може покинути межі Криму, тобто втекти від слідства, може впливати на хід слідства, погрожуючи свідкам та іншим учасникам процесу. В останньому судовому засіданні трапився такий казус: суд місцевої інстанції повинен проходити в одному з районних судів, але його призначили у Верховному суді т. н. "республіки Крим" і суддя особисто прийняла рішення не привозити підсудного, а організувати його участь через відеозв'язок. Виявляється, за законами РФ це неприпустимо і адвокати оскаржили це рішення, і суд перенесли на один день, засідання проходило за участю Ахтема Чийгоза. Він зробив заяву на цьому засіданні, що його примушують прийняти російське громадянство, незважаючи на те, що він відмовляється", - розповів Умеров.

Нагадаємо, підконтрольний Російській Федерації (РФ) Верховний суд Криму продовжив термін утримання під вартою фігуранта "справи 26 лютого", заступнику голови Меджлісу кримських татар Ахтему Чийгозу до 22 липня.