ua en ru

Умеров і Чийгоз очікують рейс до України

Умеров і Чийгоз очікують рейс до України Фото: Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз (колаж РБК-Україна)

Лідери Меджлісу прибули до аеропорту Анкари

Звільнені лідери Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз прибули до аеропорту Анкари і очікують рейсу до української столиці. Про це повідомляє "112 Україна".

"У першу чергу ми чекаємо не дочекаємося, коли ми опинимося на своїй землі. Зберемося громадою. Будемо вести боротьбу, яку ми затіяли, деокупацію. За цими формулюванням повинна бути чітка щоденна робота", - заявив Умеров, описуючи їхні плани в Україні.

У свою чергу, Чийгоз повідомив, що вони також планують зустрітися з лідерами кримських татар: "звірити годинники з ними і продовжувати боротьбу за Україну".

Крім того, Ільмі Умеров не виключив можливу спробу повернутися на півострів Крим. Також, лідери Меджлісу підкреслили, що тільки шляхом санкцій і тиску можна змусити Москву продовжувати звільняти політв'язнів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що звільнені заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз прибудуть до Києва у п'ятницю, 27 жовтня, о 13:50 в аеропорт Бориспіль. А о 14:00 зустрінуться з журналістами.