ua en ru

Помер один із засновників рок-н-ролу Чак Беррі

Помер один із засновників рок-н-ролу Чак Беррі Фото: Чак Беррі помер у місті Сент-Чарльз Каунті

Чак Беррі помер у віці 90 років

У США у віці 90 років помер один із засновників рок-н-ролу музикант, композитор і вокаліст Чак Беррі (Чарльз Едвард Андерсон). Про це повідомляє АВС News.

Згідно інформації від поліції, Чак Беррі помер в 1:26 за місцевим часом у місті Сент-Чарльз Каунті (штат Міссурі). За годину до цього була викликана швидка допомога, але врятувати музиканта не вдалося.

Біографія Чака Беррі

Чарльз Едвард Андерсон народився 18 жовтня 1926 року в Сент-Луїсі.

Початок його музичної кар'єри можна відвести до знайомства у 1955 з продюсером Леонардом Чессом, власником лейблу "Чесс-Рекордс". Його перша пісня, записана цим лейблом - "Мейбелін", яка поєднувала енергію рок-н-ролу зі стилістикою кантрі, - посіла першу сходинку в хіт-параді США і принесла Чаку славу.

Як відомо, Чак Беррі був одним з найбільш впливових ранніх виконавців рок-н-ролу. Вже в 1986 році Беррі став одним з перших музикантів, які включені в Зал слави рок-н-ролу.

Чак Беррі вважається новатором нового напрямку: його творчість і техніка гри на гітарі - пружний ритм, домінантна роль електрогітари та характерний вільний спосіб поведінки на сцені, - вирізняли його від сучасників. Йому також належить і композиційний прийом, коли початок пісні відкривається вступом, що складається з короткого рифу, зіграного соло на електрогітарі.

У 2004 році Беррі зайняв п'яте місце в рейтингу 50 найбільших виконавців усіх часів за версією журналу Rolling Stone.

Нагадаємо, ранійше помер відомий віртуоз губної гармоніки Джеймс Коттон.