ua en ru

Помер народний артист України Марк Бровун

У Донецьку в ніч на 9 жовтня на 67-му році пішов з життя художній керівник Донецького національного академічного українського музично-драматичного театру, народний артист України, лауреат національної премії України імені Тараса Шевченко Марк Бровун.

У зв'язку зі смертю народного артиста України Президент України Віктор Янукович висловив співчуття. "Від нас пішов видатний театральний діяч, який усе своє життя присвятив самовідданому служінню українській культурі. Визначні організаторські здібності, щирість, доброзичливість Марка Матвійовича завоювали любов і повагу шанувальників. Світла пам'ять про прекрасну людину назавжди залишиться у наших серцях", - йдеться у співчутті глави держави, опублікованому на сайті Президента.

Нагадаємо, у 1993 році Бровуну було присвоєне звання "Заслужений працівник культури України". У 1997 р. він став лауреатом премії Національної спілки театральних діячів України ім. Миколи Садовського. У 2003 р. за постановку вистави "Енеїда" став лауреатом національної премії України імені Тараса Шевченка в галузі театрального мистецтва, а в 2012 р. Бровуну було присвоєне звання "Народний артист України".

Крім того, Марк Бровун був нагороджений орденом "За заслуги" та знаком "Шахтарська слава", почесною грамотою Верховної Ради України, почесною грамотою Кабінету міністрів України, неодноразово нагороджувався почесними грамотами Міністерства культури і туризму України, Донецької обласної ради, Донецької обласної державної адміністрації, медалями та почесними знаками.

Також Марк Бравун був депутатом Донецької обласної ради 4, 5 і 6 скликання, головою постійної комісії з питань культури, духовності та підтримки засобів масової інформації в 4 і 5 скликанні.

Зазначимо, громадянська панахида відбудеться 10 жовтня об 11:00 в приміщенні театру.

Читайте також: Померла президент групи компаній "Баядера" Ольга Нечитайло-Ріджок