ua en ru

Помер глава фонду "Демократичні ініціативи" І.Кучерів.

На 55-му році життя 29 травня помер один із засновників Народного руху України директор фонду "Демократичні ініціативи" Ілько Кучерів, пише «Комерсант-Україна».

На початку травня у директора фонду "Демократичні ініціативи" (недержавна організація, відома своїми соціологічними дослідженнями) І.Кучеріва був виявлений рак легенів, після чого він почав проходити курс хіміотерапії. Як повідомила науковий керівник фонду Ірина Бекешкіна, 29 травня І.Кучерів помер в своїй квартирі в Києві. "За попередньою версією, у нього відірвався тромб, коли йому ставили крапельницю. Для української соціології його смерть - невиправна втрата", - сказала вона.

І.Кучерів народився 1 серпня 1955 р. в Києві в сім'ї учених-біологів. У 1979 р. закінчив біологічний факультет Київського національного університету ім. Шевченка. У 1980-х рр. брав участь в дисидентському русі, був членом оргкомітету засновницького з'їзду суспільного руху Народний рух України. У 1992 р. І.Кучерів підтримав ідею засновника Народного руха В'ячеслава Чорновіла про створення незалежного центру соціологічних досліджень і на базі Інституту соціології заснував учбовий для дослідження центр "Демократичні ініціативи", який в 1996 р. став фондом.

Церемонія прощання з І.Кучерівом відбудеться 1 червня в Київському будинку вчителя. Похорони пройдуть на кладовищі "Берківці", в Подільському районі столиці.