ua en ru

На вулицях Києва встановлять 8 тисяч камер відеоспостереження

На вулицях Києва встановлять 8 тисяч камер відеоспостереження Фото: камери спостереження

Встановлення камер відбудеться в рамках муніципальної програми "Безпечна столиця"

На вулицях Києва планують встановити 8 тисяч камер відеоспостереження. Про це заявив столичний міський голова Віталій Кличко в ефірі телеканалу Newsone, повідомляє прес-служба КМДА.

"У зв’язку з бойовими діями на Сході України велика кількість незареєстрованої зброї перебуває на руках у громадян. Розуміючи, що криміногенна ситуація у Києві змінилася не в кращий бік, ми збільшили фінансування програми "Безпечна столиця", в рамках якої спочатку буде встановлено 4 тисяч камер відеоспостереження, а загалом ми плануємо встановити 8 тисяч камер", - зазначив мер.

"Усі зображення будуть виводитися на центральний сервер, який буде розташовано у КМДА і також у правоохоронців. Ця система достатньо ефективно зарекомендувала себе в Ізраїлі. Вона дозволяє розпізнавати обличчя, а, отже, робити повну ідентифікацію людей, які скоїли правопорушення", - пояснив Кличко.

Нагадаємо, нещодавно в Києві камера відеоспостереження в одному з будинків на Оболоні засікла банду квартирних злодіїв, які перевіряли, чи є в квартирах власники.