ua en ru

"Укртютюн" закликав не протиставляти "національних" і "міжнародних" виробників сигарет

"Укртютюн" закликав не протиставляти "національних" і "міжнародних" виробників сигарет Фото: Валентина Хоменко (facebook.com-SFSofUkraine)

4 найбільші тютюнові компанії забезпечили 6% всіх податкових платежів в Україні у 2017 році

50,4 млрд гривень або 6% всіх податкових платежів в Україні в 2017 р. забезпечили чотири найбільші тютюнові компанії – члени Асоціації "Укртютюн". Про це заявила голова Асоціації "Укртютюн" Валентина Хоменко, передає УНІАН.

Наголошується, що, незважаючи на те, що за останні роки обсяги виробництва тютюнових виробів зменшуються, обсяг сплачених податків виріс. Чотири компанії-члена Асоціації "Укртютюн" входять в десятку найбільших платників податків України.

"Останнім часом у ЗМІ з'явились публікації, які протиставляють "національних" і "міжнародних" виробників в Україні. Асоціація "Укртютюн" нагадує, що компанії-члени Асоціації – це підприємства-виробники, які працюють саме в Україні, забезпечуючи якісними робочими місцями понад 3 тисяч українців у всіх областях України", – заявила Хоменко.

Також в Асоціації нагадали, що її члени – найбільші інвестори України.

"Компанії-члени Асоціації "Укртютюн" сплатили понад 200 млрд грн. податків за останні 5 років і інвестували понад 1,3 млрд доларів у сучасне виробництво і системи дистрибуції", – нагадала Хоменко.

Фото: УНІАН

"Укртютюн" закликав не протиставляти "національних" і "міжнародних" виробників сигарет

Голова Асоціації підкреслила, що компанії, які входять в "Укртютюн", є надійними партнерами українського уряду і держави. Зокрема, нещодавно Асоціація підписала з Державною службою фіскальної Меморандум про співпрацю – у т. ч. в сфері боротьби з нелегальним обігом тютюнових виробів.

Крім того, компанії-члени Асоціації "Укртютюн" за минулий рік здійснювали великі експортні постачання тютюнових виробів з України – в цілому майже на 300 млн доларів.