ua en ru

"Укртранснафта" отримала 1,8 млрд грн прибутку за 9 місяців

"Укртранснафта" отримала 1,8 млрд грн прибутку за 9 місяців Фото: Укртранснафта

Показник на 81% вище результату за січень - вересень 2014 р

ПАТ "Укртранснафта" за 9 місяців поточного року отримала чистий прибуток у розмірі 1,8 млрд грн. що на 811 млн грн або на 81% більше, ніж за аналогічний період 2014 р., повідомляє прес-служба компанії.

У повідомленні йдеться, що чистий дохід (виручка) підприємства за звітний період склала 2,35 млрд грн, з яких 98,4% від загального обсягу - дохід від послуг з транспортування нафти. У порівнянні з минулим роком показник зріс на 37,8% або на 646,5 млн грн.

Виручка від діяльності з транспортування нафти в порівнянні з показником за 9 місяців минулого року зросла на 960,6 млн грн або на 70,7%. Основна причина - підвищення курсу гривні до євро, основної валюти у розрахунках за послуги з транзиту нафти. На зростання доходів також вплинуло зростання обсягів транзиту нафти (на 2,8%) і підвищення тарифів на транспортування.

В цілому по нафтопроводах підприємства за звітний період було транспортовано 12,9 млн тонн нафти, в тому числі 11,68 млн тонн транзитом до нафтопереробним підприємствам Центральної Європи і 1,235 млн тонн нафти вітчизняного видобутку в напрямку НПЗ України.

Засновником і єдиним акціонером ПАТ "Укртранснафта" є НАК "Нафтогаз України". До складу підприємства входять "Магістральні нафтопроводи "Дружба", "Придніпровські магістральні нафтопроводи" і "Південні магістральні нафтопроводи".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що урядовий комітет рекомендував на посаду генерального директора "Укртранснафти" Миколи Гавриленко.