ua en ru

"Укртрансгаз" повністю виконав заявку "Газпрому" на збільшення транзиту газа

"Укртрансгаз" повністю виконав заявку "Газпрому" на збільшення транзиту газа Фото: "Укртрансгаз" виконав прохання "Газпрому"

Збільшення обсягів транспортування пов'язано з ремонтом газопроводів "Північного потоку"

Оператор газотранспортної системи "Укртрансгаз" підтвердив виконання заявки російського "Газпрому" про збільшення на 20% обсягів транспортування газу європейським споживачам до 275 млн куб. м в межах контрактних зобов'язань. Про це повідомляє прес-служба оператора.

Збільшення обсягів російські партнери аргументували ремонтом системи газопроводів "Північний потік".


У той же час, йдеться в повідомленні, умовою виконання цієї заявки було дотримання російською стороною контрактних зобов'язань, зокрема у частині забезпечення гранично допустимих тисків на прикордонних газовимірювальних станціях, розташованих на території РФ.

Однак, за інформацією центрального диспетчерського департаменту ВАТ "Укртрансгаз", за станом на 10:00 9 серпня, російська сторона не здійснила необхідних дій щодо дотримання контрактних тисків на прикордонних газовимірювальних станціях.

Плани профілактичних робіт на трансконтинентальних газопроводах яким транспортується газ в Європу, в тому числі через систему «Північний потік», були затверджені в грудні минулого року країнами-імпортерами російського російського газу.

Нагадаємо, "Газпром" попросив Україну збільшити транзит газу з-за ремонту "Північного потоку".