ua en ru

"Укртрансгаз": обсяг надходжень газу з Європи сьогодні буде збільшено

"Укртрансгаз": обсяг надходжень газу з Європи сьогодні буде збільшено Фото: "Укртрансгаз"

Обсяги повинні вирости з 10,5 до 17,4 млн куб. м/добу

Сьогодні, 22 березня, очікується збільшення надходжень природного газу з Європи. Про це у Facebook повідомив керівник прес-служби "Укртрансгазу" Максим Белявський.

"Кілька слів про поточний стан імпортних поставок газу з Європи. Сьогодні згідно поданих заявок очікуємо збільшення надходжень природного газу з Європи. Обсяги повинні вирости з 10,5 до 17,4 млн куб. м/добу. Зростання відбуватиметься за рахунок дозавантаження словацького та угорського маршрутів", - повідомив Белявський.

За інформацією Білявського, в січні середньодобові вільні потужності на ГВС Погоди склали близько 13,0 млн м3/добу, ГВП Берегдароц - 15,4 млн м3/добу, ГВП Германовичі - 3,1 млн м3/добу. У лютому 2016 року використання заброньованих замовниками послуг потужностей на міждержавних точках з'єднання значно збільшилася.

Декілька слів про поточний стан імпортних поставок газу із Європи. Сьогодні. Згідно поданих заявок очікуємо на збільше...

Опубликовано Максимом Білявським 21 марта 2016 г.

Нагадаємо, Україна в січні-лютому 2016 року для споживачів Європи та Молдови транспортувала 12,6 млрд куб. м газу, що на 58,6% або 4,6 млрд куб. м більше, ніж за аналогічний період минулого року.