ua en ru

"Укртатнафта" почала поставляти казахську нафту залізницею

"Укртатнафта" почала поставляти казахську нафту залізницею Фото: Укртатнафта

Диверсифікованість Кременчуцьким НПЗ джерел поставок допоможе збільшити обсяг переробки нафти

ПАТ "Укртатнафта" почала поставляти казахську нафту по залізниці. Про це у своєму Facеbook повідомив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник.

"Тариф встановлено НКРЕКУ для Укртранснафти за маршрутом Одеса-Кременчук становить 138,24 грн з ПДВ, а залізничний тариф за цим напрямком 239 грн з ПДВ. Тобто, різниця близько 100 гривень", - написав Пасішник.

Він зазначив, що диверсифікованість Кременчуцьким НПЗ джерел поставок допоможе збільшити обсяг переробки нафти.

"По-друге... Держава отримає на 100 гривень більше з кожною перевезеної тонни УЗ казахською нафтою по залізниці!", - Додав Пасішник.

Раніше перший заступник голови правління "Укртатнафти" Олексій Плакасов заявив, що компанія у питаннях транспортування нафти не хоче зв'язуватися з "Укртранснафтою".

"Ми не хочемо зв'язуватися з "Укртранснафтою". З чинним керівництвом цієї держкомпанії вирішення низки суттєвих питань за договором може розтягнутися на багато місяців. Це звичайно нам на 3 долари на тонні дорожче, але ми впевнені, що точно отримаємо куплену нафту хорошої якості, а не ту, якою зараз заповнена труба. З урахуванням ризиків - транспортування залізницею економічно вигідніше", - зазначив чиновник.

За його словами, наступні танкери також будуть розвантажуватися в Одесі, і нафта цистернами буде доставлятися на завод.

Нагадаємо, раніше Пасішник повідомив про роззброєння охорони філії "Укртранснафти".