ua en ru

"Укррослізинг" очікує виплати 737 млн грн боргу від київського метрополітену

"Укррослізинг" очікує виплати 737 млн грн боргу від київського метрополітену Фото: київський метрополітен

Компанія "Укрррослізинг" очікує від керівництва КП "Київський метрополітен" виконання рішення Господарського суду від 28 вересня, а саме виплати 737 млн гривень боргу. Про це йдеться в прес-релізі компанії.

"Наша компанія працює з 2008 року, не порушуючи жодної норми українського законодавства. Більше того, ми заплатили в бюджет України майже 8,3 млн грн податків у зв'язку з обслуговуванням договору на поставку Київському метрополітену в лізинг 100 вагонів метро протягом 2009-2014 рр.", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, компанія "Укррослізинг" виграла тендер на надання вагонів в лізинг на початку 2009 року і повністю виконала свої зобов'язання за укладеним з метрополітеном договором. Столичний метрополітен за період з 19 березня 2010 року по 28 лютого 2013 року отримав 100 вагонів, у тому числі 25 од. виробництва Крюківського вагонзаводу (Кременчук), 33 од. виробництва "Вагонмаш" і 42 "Метровагонмаш". Сума договору (з урахуванням графіку лізингових платежів) становила 1,391 млрд грн (у тому числі вартість вагонів – 800 млн грн).

"Окремо хочемо прокоментувати публікації в ЗМІ про причетність нашої компанії до діяльності Юрія Іванющенка. Ці заяви не мають під собою жодних підстав і використовуються нечесними чиновниками для ігнорування наших позовів та рішень судів по них", - відзначили в "Укрррослізингу".

Також в повідомленні прес-служби прокоментували позицію метрополітену. "Рішення суду від 28 вересня – не перше, яке українські суди винесли на користь позивача", - йдеться в повідомленні.

Однак, на думку компанії, київська влада саботує вирішення майнового спору шляхом переведення його в політичну площину.

"Керівництво "Укррослізингу" не прагне до порушення роботи Київського метрополітену та заподіяння незручностей жителям міста. Ми як ніхто розуміємо важливість цих 100 вагонів у системі громадського транспорту столиці. Тому ми в черговий раз закликаємо комунальне підприємство "Київський метрополітен" піти по шляху вирішення конфлікту, встановивши графік виплати боргу і не намагаючись перекласти відповідальність на третіх осіб (юридичні або приватні особи, а вже тим більше країни)", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі впевнені, що імідж київських комунальних підприємств страждає в результаті "неправомірних" дій "Київського метрополітену", а точніше "ігнорування ним взятих на себе фінансових зобов'язань".

"Хочемо також звернути увагу громадськості на негідну поведінку деяких чиновників і спроби тиску на судову систему", - відзначили в компанії.

"Укррослізинг" вважає, що така лінія поведінки не відповідає деклараціям влади про європейську столицю і шкодить зусиллям щодо пошуку міжнародних партнерів та інвесторів.