ua en ru

"Укрпошта" закінчила III квартал з чистим збитком 11,8 млн гривень

"Укрпошта" закінчила III квартал з чистим збитком 11,8 млн гривень Фото: "Укрпошта" закінчила III квартал з чистим збитком 11,8 млн гривень

В той же час чистий прибуток "Укрпошти" за звітний період збільшився на 9,2%, або на 87 млн гривень і склав 1,035 млрд гривень

Державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" за підсумками діяльності у липні-вересні 2016 року отримало чистий збиток у розмірі 11,8 млн гривень, тоді як аналогічний період минулого року компанія закінчила з чистим прибутком 14 млн гривень. Про це йдеться в прес-релізі підприємства.

В той же час чистий прибуток "Укрпошти" за звітний період збільшився на 9,2%, або на 87 млн гривень і склав 1,035 млрд гривень. Зокрема, дохід від пересилання дрібних пакетів зріс на 44,7%, посилок – на 25,3%, від розповсюдження періодики – на 71,4%. Збільшення доходів на підприємстві пов'язують із зростанням фізичних обсягів відправлень, так і за рахунок збільшення платежів, здійснюваних населенням.

В той же час по ряду послуг спостерігалося зменшення доходів, таких як прийом платежів і виплату пенсій, що в "Укрпошті" пов'язують з перетіканням клієнтів до банків.

Крім того, за звітний період на 36,2% скоротилися надходження від міжнародного поштового обміну, що обумовлено особливістю бухгалтерського оформлення операцій з міжнародними поштовими адміністраціями".

На фінансові результати підприємства також вплинув і той факт, що у звітний період не здійснювалася торговельна діяльність (крім періодики, філателії та марок) з-за проводилася в "Укрпошті" інвентаризації.

Також негативно позначився на результатах і зростання витрат "Укрпошти" більш, ніж на 10% порівняно з аналогічним кварталом 2015 року. Зокрема, збільшилися витрати підприємства на підготовку до зими, а також частина доходу була понадпланово спрямована на збільшення мотивації співробітників філій, насамперед виробничого персоналу. У той же час, витрати на оплату праці на підприємстві скоротилися на 8,4 млн гривень.

Нагадаємо, PwC проведе аудит "Укрпошти" за 5,7 млн гривень.